Parket Leggen
Zelf leggen of laten leggen?Per parkettype is al aangegeven wat de mogelijkheden zijn voor de doe-het-zelver. Veel soorten zijn betrekkelijk eenvoudig te leggen (lamel, laminaat, kurk, marmoleum en plankenvloeren zwevend gelegd). In andere gevallen moet zelf leggen nadrukkelijk afgeraden worden. Wij sluiten hierbij niet uit dat u wellicht zeer handig bent en al vele klusjes naar tevredenheid hebt uitgevoerd.
Maar bij het leggen van traditioneel parket is behalve technische handvaardigheid nog iets anders belangrijk, en dat is routine. Ongeveer vergelijkbaar met iemand die voor het eerst achter het stuur plaatsneemt tegenover iemand die al jarenlang rijdt. Beiden weten waarschijnlijk precies hoe het moet, maar toch...
En het zou toch heel jammer zijn wanneer de vloer straks, ondanks uw inspanning, er niet optimaal bijligt. Neem daarom geen risico wanneer u een vloer uitkiest, die niet geschikt is om zelf te leggen. Kom naar Schoonwater Exclusief Parket, want wij hebben voor u de nodige ervaring en knowhow in huis.
Bij de parkettypes die wel geschikt zijn om zelf te leggen treft u een goede leginstructie aan. Volg deze zeer zorgvuldig op. Neem uw tijd om alles grondig voor te bereiden en kies in geval van twijfel voor advies van Schoonwater Exclusief Parket. Realiseert u overigens wel dat u nooit garantie op het leggen krijgt, wanneer u zelf legt. Er zijn een aantal richtlijnen te geven voor het goed leggen van parket. Zij verschillen per parkettype en worden meegeleverd met uw bestelling.
Het belang van een vlakke en droge ondergrond willen wij nogmaals benadrukken, evenals voldoende expansieruimte langs de wanden. Het zijn absolute basisvoorwaarden om tot een blijvend goed resultaat te komen. En dat is toch uiteindelijk de bedoeling.
Luchtvochtigheid
Lucht te droog?
Wanneer de relatieve luchtvochtigheid te laag wordt (<40%) drogen uw houten vloer en meubels langzaam uit. Ook kan men klachten krijgen met de huid, ogen, longen en slijmvliezen.
"Onze lucht heeft vaak dorst"
Met een luchtbevochtiger kunt u de luchtvochtigheid weer op peil brengen. U kunt de luchtvochtigheid goed meten met een hygrometer.
Houd de relatieve luchtvochtigheid in huis op peil
Lucht bevat altijd waterdamp, maar afhankelijk van de weersomstandigheden en het seizoen kan de hoeveelheid sterk wisselen. Maar ook de temperatuur is hierbij van belang. Hoe warmer de lucht, des te meer vocht ze kan opnemen. We spreken dan ook over de relatieve luchtvochtigheid (R.L.V.)
"Ook uw huid, ogen, longen, slijmvliezen, planten, huisdieren en meubels zijn gebaat bij een constante luchtvochtigheid"
’s Winters is de lucht vaak een stuk droger dan ’s zomers. Uw vloer is een natuurproduct en zal op deze wisselende luchtvochtigheid willen reageren, hetzij door uit te zetten dan wel door te krimpen en in het ergste geval ontstaan er scheuren, dat moet zoveel mogelijk worden voorkomen. Hoe constanter de relatieve luchtvochtigheid hoe beter! Een R.L.V. tussen 50% en 65% is het beste.
Er zijn een aantal manieren om de luchtvochtigheid op peil te houden, één daarvan is de luchtwasser. Deze reinigen, ioneseren en bevochtigen de lucht. Een aantal draaiende kunststof schijven vormt een permanent filter, zowel voor de waterverdamping als voor de luchtreiniging. Luchtwassers werken op basis van natuurlijke verdamping. Een paar schijven draaien door een bak met water waardoor een dunne waterfilm op de schijven blijft hechten. Door er vervolgens een luchtstroming langs te geleiden verdampt het water. Hierdoor kan de lucht nooit té vochtig worden. Door de ionisering werking wordt stof als bij een magneet naar de permanent filters getrokken.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het contact formulier,
of via telefoonnummer: 0575 - 545412